Nederlands Nederlands
Taal wijzigen
Adlib Internet Server 5

Details


Als het tabblad Resultaten één of meer records* toont, en je klikt op één van die records dan wordt dat record uitgebreid getoond op het tabblad Details.

* Elke objectbeschrijving in een database wordt bewaard in een zogenaamd record. Een record bevat dus de bij elkaar behorende gegevens van bijvoorbeeld één publicatie (auteur, titel, aantal pagina’s, etc.) of van één museumobject.

Hoe een record in detail kan worden gepresenteerd hangt af van de database. (De knoppen om tussen presentatietype te schakelen vindt je in de kolom links.)

- In de Museumcollectie kan je kiezen uit een Volledige presentatie of een beknopte Objectkaart. Door te klikken op de afbeeldingen worden ze vergroot in een nieuw venster. Van daaruit kan je de afbeelding ook afdrukken.

- In de Bibliotheekcatalogus kan je kiezen uit een Detailpresentatie en Cataloguskaart. Onderaan de detailpresentatie vind je het aantal exemplaren dat er van deze publicatie beschikbaar zijn voor uitlening.

Door de records bladeren


In detailweergave zie je maar één record tegelijk. Je kan naar de detailweergave van andere records uit het zoekresultaat bladeren door op de twee binnenste pijltjes boven aan het record te klikken; met de buitenste pijltjes ga je naar het eerste dan wel laatste record uit het resultaat.

Records selecteren


Links van het record staat een aankruisvakje. Als je daarop klikt, dan markeer je het record, en wordt het opgenomen in je persoonlijke selectie. Die selectie van gegevens kan je later (vanaf het tabblad Selectie) downloaden, afdrukken of per e-mail versturen.

Je deselecteert een record door nogmaals op een gemarkeerd aankruisvakje te klikken.

Het getoonde record afdrukken


De momenteel getoonde lijstpagina kan afgedrukt worden: klik daarvoor op Afdrukken in de kolom links.

Doorklikken op termen


In de detailweergave heb je mogelijkheden om verder te zoeken op één van de gegevens die getoond worden. Klik op een olijfgroen gekleurde term om op dat woord of die naam te zoeken. Als je bijvoorbeeld op de naam van een auteur of vervaardiger klikt dan zoek je naar alle werken van deze persoon.

Commentaar toevoegen


Je kan ons helpen bij het inventariseren van onze collectie door gegevens aan te vullen of te corrigeren.